20170907

9 huomiota Ranskasta, ranskalaisista ja ranskasta







1 - Suojakerroin 30 ei välttämättä ole sittenkään riittävästi minulle.

2 - Jokaiselle viranomaiselle ja jokaiseen toimistoon pitää toimittaa vähintään yksi passikuva. Tieto ei myöskään siirry sähköisesti tai paperilla huoneesta toiseen vaan minun täytyy käydä täyttämässä miltei samat lomakkeet erikseen jokaisessa paikassa. Kaikkialle täytyy aina jonottaa. Lisäksi jokainen toimisto haluaa, että tuon edellisestä toimistosta milloin minkäkin nimisen leimalla varustetun lomakkeen.

3 - Ranskasta on mahdoton löytää suomalaisille tuttua ruudullista luentopaperia. Enkä todellakaan osta kaunokirjoitusapuviivoilla varustettua paperia, vaikka se voisi tehdäkin hyvää käsialalleni.

4 - Joistakin supermarketeista saa ostosten yhteydessä alekuponkeja ja kaikkea mahdollista alkoholista farkkuihin myydään tarjouksella osta 2 ja maksat toisesta -50%.

5 - Montpellierin hanavesi maistuu limaiselta.

6 - Kaupungilta on miltei mahdoton saada riittävän suurta kupillista kahvia, sillä ranskalaiset ovat ihastuneet omituiseen vaaleapaahtoiseen kahviinsa, joka tarjoillaan espressokupeista. (Onneksi otin mukaani AeroPressin niin saan herätettyä itseni joka aamu.)

7 - Luennot saattavat alkaa yliopistolla jo 0815.

8 - Montpellierissä annetaan kolme poskisuudelmaa (oikea vasen oikea).

9 - Ranskalaisilla on joku omituinen obsessio avaimiin, oviin ja lukkoihin. Täällä minulla on asuntooni kaksi erillistä kulkulätkää ja yksi avain. Tarvitsen näitä kaikkia, että pääsen sisään asuntooni. Pariisissa airbnb-kämppäämme oli kolme avainta ja yksi kulkulätkä ja meidän piti aina avata 4 ovea, että pääsimme sinne sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti